Liste med udgivelser som lydbog, ebog og bog

Harry Potter og de Vises Sten

Genre: Eventyr

Da Harry er 11 år, får han at vide, at hans far var en berømt og respekteret troldmand, og hans mor en overordentlig dygtig heks. Harry er også selv troldmand og skal starte på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab. Han skal bl.a. medbringe tryllestav, troldmandshat og enten en kat, en ugle eller en tudse – og så starter et eventyrligt liv for Harry, der skal lære et hav af magiske tricks og desuden må tage kampen op mod den onde troldmand, der dræbte hans forældre.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

Genre: Eventyr

Efter en rædsom sommer hos familien Dursley vender Harry tilbage til Hogwarts for at fortsætte sin troldmandsuddannelse. Men forude venter atter et dramatisk skoleår. Nogle skræmmende og uforklarlige angreb finder sted på skolen, og Harry hvirvles ind i opklaringen af et dystert mysterium om et hemmeligt kammer og et gruopvækkende uhyre. Nu begynder mystikken og spændingen….

Indtalt af Jesper Christensen.

Harry Potter og Fangen fra Azkaban

Genre: Eventyr

En farlig fange fra troldmandsfængslet Azkaban er undveget, og faren er så alvorlig, at Ministeriet for Magi ser sig nødsaget til at sende efterretninger til den ikke-magiske verden. Harry er specielt i fare, da fangen åbenbart er ude efter ham.

Indtalt af Jesper Christensen.

Harry Potter og Flammernes Pokal

Genre: Eventyr

En storslået intermagisk begivenhed vil finde sted på Hogwarts i år. Harry Potter stilles over for de hidtil mest krævende udfordringer i sin troldmandskarriere; Mørkets repræsentanter lurer i hver en krog, og alt tyder på, at udfordringerne denne gang er mere, end Harry kan magte.

Indtalt af Jesper Christensen.

Harry Potter og Fønixordenen

Genre: Eventyr

Harry Potter er desperat efter at komme tilbage til Hogwarts og finde ud af, hvorfor Ron og Hermione har været så hemmelighedsfulde hele sommeren. Men det femte år på Hogwarts bliver hverken let eller behageligt for Harry. Ministeriet for Magi nægter at tro på Harrys og Dumbledores forsikringer om, at Voldemort er vendt tilbage. Ministeren sender en repræsentant til skolen, som skal sørge for at udbrede Ministeriets holdning og lukke munden på Harry – med alle midler. Og med katastrofale følger …

Indtalt af Jesper Christensen.

Halvblodsprinsen

Genre: Eventyr

Harry har tilbragt de første uger af sommerferien hos familien Dursley med at ligge på sin seng og stirre op i loftet. Han sørger over sin dræbte gudfar Sirius, mens han genoplever det grufulde opgør med Dødsgardisterne i Ministeriet for Magi og den sindsoprivende duel mellem Dumbledore og Lord Voldemort. Nu sidder han ved vinduet og venter på Dumbledore, der har meldt sin ankomst pr. uglepost. Langt om længe vil Dumbledore give svar på Harrys mange spørgsmål om sammenhængen mellem ham selv og Lord Voldemort. Harry glæder sig til at slippe væk fra Ligustervænget. Måske fordi han ikke ved, hvad der venter ham.

Indtalt af Jesper Christensen.

Harry Potter og Dødsregalierne

Genre: Eventyr

Harry er blevet pålagt en dyster, farlig og tilsyneladende umulig opgave: Han skal finde og ødelægge Voldemorts tilbageværende Horcruxer. Sammen med Ron og Hermione begiver han sig ud på den håbløse jagt. Ingen af de tre har nogen anelse om, hvor de skal lede. Og de har ikke meget tid, for Voldemort leder også – efter Harry. Temamusik komponeret af James Hannigan.

Indtalt af Jesper Christensen.

Harry Potter og det forbandede barn

Genre: Eventyr

Baseret på en ny original historie af J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffanny, er Harry Potter og det forbandede barn, et nyt skuespil af Jack Thorne, den ottende historie i serien om Harry Potter og den første officielle Harry Potter-historie, som sættes op på et teater. Teaterstykket havde verdenspremiere i Londons West End d. 30. juli 2016.

Det har altid været svært at være Harry Potter, og det er ikke blevet nemmere nu, hvor han er en overbebyrdet ansat i Ministeriet for Magi, ægtemand – og far til tre børn i skolealderen.

Mens Harry kæmper med en fortid, som ikke vil give slip, må hans søn, Albus, bære den tunge byrde fra en arv, han aldrig har ønsket. Da fortiden og nutiden smelter ildevarslende sammen, må både far og søn erkende den ubehagelige sandhed: Nogle gange kommer mørket fra uventede steder.

Den Store Bog om Peter Pedal

Genre: Børn

Lyt til alle bøgerne online om Peter Pedal. Fx “Peter Pedal skal i børnehave”:

Peter Pedal skal med sin bedste ven i børnehave. Han er klar til det helt store eventyr og glæder sig til alt det, han skal opleve. Han skal både nå at tegne, synge, bygge, sove, spise, danse og meget mere, inden han skal hjem igen.

Men kan en nysgerrig, lille abe komme igennem en hel dag i børnehaven uden at lave ballade? Tag med på en begivenhedsrig dag med verdens mest nysgerrige abe.

I flere årtier har den lille nysgerrige abe, Peter, begejstret børn og vagt lykke verden over – ikke mindst i USA, hvor han blev ‘født’ og er kendt som Curious George.

Totte bøger

Genre:

Lyt eller læs alle Totte og Lotte bøgerne online. Med oplæsning af Ellen Hillingsø.

Fx den populære “Totte rydder op”: Totte har en masse legetøj, han kan lege med. Men Bamse er væk. Så Totte må rydde op. Totte-bøgerne fortæller om små og store hverdagsoplevelser, som børn føler glæde ved at genkende og tale om.

Gunilla Wolde står bag Totte og Lotte bøgerne. I disse lydbøger kan barnet høre om alle de store og små oplevelser, som børn har i hverdagen.

Lotte bøger

Genre:

Lyt eller læs alle Lotte bøgerne online. Med oplæsning af Ellen Hillingsø. Fx den populære “Lottes lillebror”: Det kan godt virke en lille smule farligt at skulle til tandlæge, men Lotte finder hurtigt ud af, at så slemt er det slet ikke! I “Lotte hos tandlægen” kan alle børn mellem 2 og 4 år komme med Lotte til tandlæge og læse om hvordan det er at få blomberet en tand.

Gunilla Wolde står bag “Lotte hos tandlægen”, der er en del af de dejlige Lotte-bøger. I disse bøger kan man læse om alle de store og små oplevelser, som børn har i hverdagen.

Gåsehud bøgerne

Genre:

Gåsehud-serien indeholder nervepirrende og sjove gyserhistorier, der har fået børn verden over til at få gåsehud, krumme tær og grine. Kort efter dens udgivelse i 1992 blev Gåsehud-serien en af børnenes absolut favorit bogserier, hvilket man tydeligt kan se ud fra de mere end 400 mio. solgte eksemplarer.

De fantastiske børne- og ungdomsgysere er skrevet af den amerikanske forfatter Robert Lawrence Stine (f. 1943). Gåsehud-Serien gjorde R.L Stine til en af verdens mest populære børnebogsforfattere, og han er endda blevet kaldt “Stephen King af børnelitteratur”.

Serien indeholder nervepirrende og sjove gyserhistorier, der har fået børn verden over til at få gåsehud, krumme tær og grine. Kort efter dens udgivelse i 1992 blev Gåsehud-serien en af børnenes absolut favorit bogserier, hvilket man tydeligt kan se ud fra de mere end 400 mio. solgte eksemplarer.

Der er udgivet over 30 bøger i Gåsehud-serien på dansk, og dem kan du også lytte til som lydbog. Se nedenfor, hvor du kan lytte til Gåsehud-serien.

Emil fra Lønneberg

Genre:

BOGEN OM EMIL FRA LØNNEBERG er en samlet udgave med alle historierne om den lille dreng Emil, der ligner en engel, men laver så mange skarnsstreger, at han ofte kommer i problemer.

Læs om dengang Emil stak hovedet ned i suppeterrinen, eller da han hejste lille Ida op i flagstangen. Ja, der ville have været fredeligt og roligt på Katholt, hvis Emil ikke havde været der – men der ville ikke have været nær så sjovt og spændende. BOGEN OM EMIL FRA LØNNEBERG består af de tre fortællinger EMIL FRA LØNNEBERG, MERE OM EMIL FRA LØNNEBERG og HAN ER HER ENDNU – EMIL FRA LØNNEBERG.

Astrid Lindgren er kendt og elsket for sine mange fantastiske, sjove og alvorlige børnebøger, der læses af børn og voksne i hele verden.

Det Nye Testamente Lydbog

Genre: Faglitteratur

Det Nye Testamente har sat dybe rødder i vores kultur. Et møde med kristendommens grundskrifter er et berigende møde med tekster, der handler om tro, håb og kærlighed – om liv og død.

Det Nye Testamente omfatter 27 skrifter, der spænder fra de fire evangeliers fortælling om Jesus’ liv, død og opstandelse over beretninger om den ældste kristne menighed i Apostlenes Gerninger til en lang række breve skrevet til personer og menigheder i den ældste kristenhed. Og som det sidste af de nytestamentlige skrifter den storladne og dramatiske Johannes’ Åbenbaring.

I lydbogs-udgaven af Det Nye Testamente er det seks kendte danske skuespillere der ligger stemme til:

Poul Hüttel, Henrik Koefoed, Sofie Gråbøl, Lotte Andersen, Lars Mikkelsen og Ellen Hillingsø.

Stemmernes forskellighed afspejler, at Det Nye Testamente består af flere stemmer, der er fælles om at fortælle historien om Jesus Kristus.

Sådan er historien blev fortalt, hørt og fortalt igen – igennem generationer. Nu kan du høre – eller genhøre Den Nye Testamente.

Bogen - Biblen genfortalt af Bjarne Reuter

Genre: Faglitteratur

Natten har sænket sit slør over landsbyen Nazaret. En herreløs hund gør ad månen, men ellers hører man kun vinden, der har fundet et ekko i gyden.

Sådan begynder Det Nye Testamente, når det er Bjarne Reuter, der fortæller! I Bogen genfortæller han over 60 af de største beretninger i Bibelen med dramatik, indlevelse og humor.

THE HOLY BIBLE

Genre: Faglitteratur

The Holman Christian Standard Bible is one of the most accurate translations of the scriptures. Let professional voice artist Dale McConachie, narrator of over one hundred audiobooks, take you on a journey through God’s Word, where you will discover his holiness, love, power, mercy, and grace.

Do you often feel you’re too busy to sit down and read the Bible, yet you know you need time with God? Well now you can hear from God from virtually anywhere with this digital recording of the Holman Christian Standard Audio Bible. Dale McConachie’s goal in recording this is for you to feel, when driving down the road, as if your best friend is in the front seat reading the Bible to you. It is the reader’s prayer that many will let the Word of Christ richly dwell in them. People in all fifty states and most foreign countries have purchased audio Bibles recorded by Dale.

Oplæst af Dale McConnachie

New Belivers Bible - Gospel of John

Genre: Faglitteratur

New Believers er en Biblen lydbog med 52 af de bedste bibelhistorier fulgt op af al den vejledning, som en ”nytroende” kan have brug for, når Biblen og kristendommen skal undersøges for måske første gang.

Greg Laurie har skabt en slags guide, som tager dig bag om Biblen og forklarer hensigten bag ordene og berettelserne.

Du får også en gloseoversigt til de lidt svære bibel-ord, profetier om Jesus,  gode råd til, hvordan du kan lære Guds vilje at kende og en hel masse andre gode redskaber til den nytroende, som først lige er ved at sætte sig ind i det kæmpe emne, som kristendommen er.

Oplæst af Stephen Baldwin

The Bible: A Biography

Genre: Faglitteratur

As the work at the heart of Christianity, the Bible is the spiritual guide for one out of every three people in the world. It is also the world’s most widely distributed book-it has been translated into over 2,000 languages-and the world’s best-selling book, year after year. But the Bible is a complex work with a complicated and obscure history. Made up of sixty-six “books” written by various authors and divided into two testaments, its contents have changed over the centuries. The Bible has been transformed by translation and, through interpretation, has developed manifold meanings to various religions, denominations, and sects.

In this seminal account, acclaimed historian Karen Armstrong discusses the conception, gestation, and life of history’s most powerful book. Armstrong analyzes the social and political situation in which oral history turned into written scripture, how this all-pervasive scripture was collected into one work, and how it became accepted as Christianity’s sacred text. She explores how scripture came to be read for information and how, in the nineteenth century, historical criticism of the Bible caused greater fear than Darwinism. The Bible is a brilliant, captivating book, crucial in an age of declining faith and rising fundamentalism.

The Bible: A Biography er tilgængelig som lydbog.

Oplæst af Josephine Bailey

Jesus Calling Bible Storybook

Genre: Faglitteratur

Nothing in heaven or on earth can stop Me from loving you. Jesus is calling out to our hearts, and you can hear His voice in every story in the Bible. These carefully selected stories are paired with new children’s devotions from Sarah Young and will help young hearts understand God’s grand plan to send His Son, Jesus, to save His children and prepare a place for us in heaven. Bestselling author Sarah Young has touched millions of lives through her devotionals based on Scripture and written as though Jesus is speaking directly to the reader. This book will lead God’s children, young and old, to talk to Jesus through prayer and to listen to His voice speaking love to their hearts. Meets national education standards.

Oplæst af Jayne Salters

Coq Rouge

Genre: Krimi

Den svenske efterretningstjeneste har – uden parlamentarisk indblanding – besluttet at skaffe sig et nyt hemmeligt våben.
Prototypen er nu leveret og er klar til test under realistiske forhold. Våbnet hedder Carl Gustaf Gilbert Hamilton, forhenværende Vietnam-aktivist, nu operatør med verdens hårdeste militære træning på en base i San Diego bag sig, men stadigvæk med hjertet til venstre for midten.

Da en af cheferne for sikkerhedspolitiet bliver skudt i Stockholm,
retter politiledelsen sin mistanke mod nogle palæstinensiske
flygtninge, deres svenske sympatisører og ikke mindst mod den kritiske medie-mafia, som politiet oplever har oversvømmet de statslige tv- og radiokanaler.

Men mordet på den internationalt orienterede politimand har langt videre perspektiv og konsekvens, så D.G., chefen for den militære efterretningstjeneste, sætter sit hemmelige våben – Carl Hamilton, der får kodenavnet Coq Rouge – ind på at sikre forbrydelsens opklaring.

Oplæst af Paul Becker.

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt

Genre: Roman

Efter et langt og begivenhedsrigt liv havner Allan Karlsson på det plejehjem, han tror skal blive hans sidste opholdssted på denne jord. Problemet er bare, at helbredet nægter at svigte, og en dag går det hverken værre eller bedre, end at han fylder trecifret. Pomp og pragt venter med borgmester, lokalavis og hele personalet, men Allan vil ikke være med. Han kravler ud ad vinduet. DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT handler om Allan Karlssons månedlange rejse gennem Sverige. En rejse, der kompliceres af, at han kommer på kant med både politiet og en bande på jagt efter den kuffert, han kom til at tage med fra bus- og jernbanestationen. Men bogen er også en rejse gennem 1900-tallet, den uendeligt sorgløse Allan Karlssons livsrejse. Det viser sig, at Allan ikke alene har været med til, men også er årsag til mange af 1900-tallets betydningsfulde begivenheder. Han har været indblandet i udviklingen af atombomben, været gode venner med formand Maos unge hustru, både planlagt og afværget et mordattentat på premier­minister Winston Churchill og meget mere. I hundred år har Allan Karlsson gjort verden usikker bare ved at være til. Og nu er han løs igen.

Underholdende og fornøjelig at læse fra ende til anden. Det går helt ud i klapteksten, hvor forfatterens morbror Hans er citeret for følgende: ”Jeg har læst værre bras end det”. Det har anmelderen også – i den grad.
Politiken, ★★★★★

Vindens skygge

Genre: Roman

Da Daniels far tager ham med til De glemte bøgers kirkegård i Barcelona, bliver det begyndelsen på en lang række eventyr for Daniel, der senere påtager sig opgaven som opsporer af bortkomne bøger.

Carlos Ruiz Zafón (f. 1964) er en spansk forfatter født i Barcelona. Han fik sin litterære debut i 1993 med værket “El príncipe de la niebla”. Han har vundet adskillige litteraturpriser igennem mere end tyve år, heriblandt The edebé literary prize for young adult fiction (1993) og BookSence Book of the Year (2005).

Oplæst af Morten Thunbo

Den der lever stille

Genre: Roman

Leonora Christina Skov blev i 2019 tildelt boghandlernes pris, De Gyldne Laurbær, blandt andet for sin roman Den, der lever stille.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.

Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Oplæst af Leonora Christina Skov.

Det sidste kongerige

Genre: Drama

Blodfejder, had, bedrag og desperat heltemod følger i kølvandet på de danske vikingers erobringer i 800-tallets England. Byer brændes af, frygtelige slag udkæmpes, kvinder gøres til enker, og børn bliver faderløse. Et af disse børn er den engelske dreng Uhtred, der ser sin far blive myrdet af vikingerne, få øjeblikke før de tager ham til fange og beslutter sig for at gøre ham dansk.

Og det er Uhtred, der lægger stemme til den dramatiske beretning om de voldsomme kampe mellem englændere og danskere og den bitre strid mellem kristendom og hedenskab, der kommer til at danne baggrund for hans opvækst. Uhtred er usikker på, hvor hans loyalitet ligger, men en brutal nedslagtning en vintermorgen driver ham over på engelsk side, og han er en voksen mand, da danskerne indleder deres hidtil hårdeste angreb på Alfred den Stores kongerige – et angreb, der får afgørende betydning for historiens gang.

Bernard Cornwell (f. 1944) er af Washington Post blevet kaldt en af nutidens største forfattere af historiske romaner. Anne Knudsen priser Bernard Cornwell til skyerne som en af de bedste inden for sin genre. Bernard Cornwell er englænder, men bor i USA.

Oplæst af Thomas Gulstad.

Percy Jackson 1: Lyntyven

Genre: Børn Eventyr

Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz‘ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.

Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold … fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller …?

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.

Percy Jackson & Lyntyven er første bind i serien om Percy Jackson og olymperne.

Rick Riordan har vundet adskillige priser for sine krimier til det voksne publikum. Percy Jackson er hans første børnebog.
Rick Riordan bor i Texas med sin kone og to sønner.

Oplæst af Emil Rørbye.

Kongens Fald

Genre: Drama Roman

Kongens Fald fortæller historien om den unge bondesøn Mikkel Thøgersen, der kommer til København for at studere i begyndelsen af 1500-tallet. Her ser han Christian II, hvis liv han kommer til at følge på tætteste hold i en dramatisk tid, hvor krig og oprør ulmer i Danmark og i Norden. Christian II nedslagter den svenske adel i Det Stockholmske Blodbad og lader sig hylde som svensk arvekonge i et forsøg på at bevare et samlet Norden under dansk herredømme. Men en voldsom borgerkrig – Grevens Fejde – knuser kongens stormagtsdrømme.

Kongens fald er historien om begyndelsen til enden for Danmarks stormagtsstatus. Det er fortællingen om menneskets skæbne og vildfarelse imellem tvivl og handling, mellem tilfældighed og vilje.

Oplæst af David Seedorf

Villads fra Valby

Genre: Børn

Lyt til eller læs den fantastisk gode og sjove lydbog serie om Villads fra Valby. Bøgerne om Villads er lette at læse eller lytte til for børn i alderen 4-8 år, og der sker hele tiden noget i fortællingerne om Villads. Bøgerne er sjove og underholdende for de små.

Lyt fx til “Villads fra Valby får nye ideer”: Villads fra Valby er, som alle ved, fuld af gode idéer, både i skolen og når han leger med sin nabo Frida. Han spiller fodbold, holder fødselsdag, ønsker sig et kæledyr og klæder sig ud til halloween, præcis ligesom alle andre børn. Men når det er Villads, har tingene det bare med at udvikle sig lidt anderledes end planlagt. Han keder sig nogen gange, ham Villads, men det er meget svært at kede sig i hans selskab.

Villads fra Valby får nye ideer er en højtlæsningsbog om Villads fra Valby og består af en blanding af helt nye historier – og så nogle af de historier, som du sikkert allerede kender. Du kan både høre om, hvordan man bygger en robot; om aber og fødselsdag og om, hvor sjovt det kan være at vaske gulv. Og så kan du høre om Villads’ halloween og om dengang, hvor han brød ind i sit eget hus. For slet ikke at tale om det nytår, hvor han fandt Verdens Største Bordbombe.

Villads fra Valby lydbøgerne er særligt velegnede for børn i alderen 4-8 år.

Oplæst af Gianna Giacomello.

Gurli Gris

Genre: Børn

Lyt til de fantastisk gode og sjove lydbøger med Gurli Gris og hendes familie. Fx Gurli Gris – Super-Gurli!

Gurli ved slet ikke hvad hun vil være når hun bliver voksen – hun kan slet ikke finde på noget. Men så er det godt, at man kan være SUPERGOD til mere end én ting!

Gurli Gris lydbøgerne er særligt velegnede for børn i alderen 0-5 år. Lydbøgerne varer typisk 5 minutter.

Oplæst af Torbjørn Hummel.