Kongens Fald lydbog

gratis: sådan gør du.

Sådan får du din Johannes V Jensens lydbog Kongens Fald gratis.

Her Får Du Kongens Fald Lydbog Gratis

Johannes V. Jensen Kongens Fald Anmeldelse


Johannes V. Jensens Kongens Fald fra år 1900, er en af de mest roste og omdiskuterede danske romaner fra dette århundrede.

Hvis du ikke allerede har læst eller hørt Kongens Fald, så er her din mulighed for at lytte til en bog, som du bestemt ikke ønsker at gå slip af.

Sådan får du Kongens Fald lydbog gratis


Kongens Fald Lydbog - Lyt til den gratis


Berlingske Tidende og Politiken har kaldt den for århundredets danske roman, og der er da heller ingen tvivl om, at Johannes V Jensen Kongens Fald nemt kan være forfatterens bedste roman til alle tider.

Lyt til Kongens Fald lydbog gratis på Mofibo

En konge og en fattig bondesøn

Vi følger Mikkel Thøgersen, en fattig bondesøn, som rejser til København for at studere. Men studeren bliver der ikke meget af, og han traver mest bare rundt i gaderne med lommerne tomme og hjertet fuldt af kærlighedskvaler.

Mikkel Thøgersen kommer til at møde Kong Christian Den Anden i København, og takket være livets luner og tilfældigheder, kommer han, igennem hele denne vigtige og omskiftelige periode af danmarkshistorien, til at følge kongen på helt tæt hold. På sine gamle dage ender Mikkel op med at blive én af Kong Christian Den Andens betroede mænd.

Et voldeligt kongestyre

I sit forsøg på at bevare Norden under dansk herredømme nedslagter Christian Den Anden den svenske adel, så han selv bliver kronet som svensk arvekonge. Men borgerkrigen – Grevens Fejde – bryder ud, og kongens stormagtsdømme går sit fald i møde.

Gravalvorlig men med humor

På den ene side er Johannes V Jensen Kongens Fald både dyster og gravalvorlig, for hændelserne er sande, og på denne tid i den danske historie fik svenskerne smæk til morgenmad. Der blev myrdet, voldtaget og sat i brand og forfatteren holder ikke tanden for tungen, når der skal gås i detaljer. Samtidigt  er Kongens Fald lydbog fortalt med en helt ustyrlig humor, som holder lytteren fastfanget lige til bogen er slut.

Johannes V Jensen benytter sig i stor stil af sin erfaring med de kulørte noveller, som han tidligere har skrevet; han kender sine virkemidler og forstår af fange læseren med knaldeffekter som vold, sex, død og uforudsete intriger.

Det danske sind og luner

Forfatteren Tom Kristensen kaldte Johannes V Jensen Kongens Fald for ”Den sandeste bog om det danske sinde.” Og bogen handler virkelig heller ikke kun om de ydre omstændigheder, men også i stor særdeleshed om menneskesindet og dets kroge.

Hvor er grænsen mellem skæbne og vildfarelse? Hvor stor forskel er der på tilfældighed og vilje, tvivl og handling?

Johannes V Jensen er en mester med ord, og i Kongens Fald lydbog vil du høre, hvordan forfatteren stiller spørgsmåltegn ved mere end bare den danske folkesjæl.

4.5/5 - (2 stemmer)